Finse piste in Lauwe krijgt een stevige upgrade

De arbeiders zijn druk in de weer om de oude Finse piste te vervangen door een nieuwe en deze zal nu afgewerkt worden met boordstenen. © WO
Redactie KW

De Finse piste rond de oefenvelden van voetbalclub White Star Lauwe in de Hospitaalstraat wordt op dit moment heraangelegd.

Het parcours werd pas in 2009 aangelegd maar wie niet vertrouwd is met de site en er vandaag komt zoeken naar een Finse piste heeft heel verbeeldingskracht nodig. Veel meer dan een smal aarden pad valt er niet te bespeuren en van een verende ondergrond is evenmin sprake.

Die Finse piste is destijds in allerijl aangelegd zonder boordstenen en met een slechte ondergrond. Daar komt nu heel binnenkort verandering in”, weet schepen van Sport Eddy Lust (Open-VLD). “Momenteel is de heraanleg volop aan de gang. De piste wordt zoals het eigenlijk hoort afgezoomd met boordstenen, er komt een 10 cm dikke onderlaag gemalen boomwortels en daarop een 5 cm dikke bovenlaag met hakselhout. De kostprijs voor de heraanleg bedraagt 20.000 euro, de werken zullen begin juli voltooid zijn”, aldus schepen Lust.

Eenmaal ook de nieuwe kunststofpiste in het Vaubanstadion afgewerkt zal zijn zullen de atletiekclubs in Groot-Menen opnieuw over uitstekende trainingsfaciliteiten beschikken. Daar komt in de toekomst nog een extra Finse piste bij, die voorzien is in de plannen voor de heraanleg van Park Ter Walle. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier