Finaliste Eikoningin Céline Verkerken: “Ik kwam als kindmet mama al ieder jaar kijken”

Céline Verkerken waagt haar kans in de verkiezing tot eikoningin. (Foto HDV)
Redactie KW

Tot de twaalf finalisten voor de verkiezing van de Eikoningin 2018 behoort ook de 22-jarige Céline Verkerken.

Céline woont in Waregem met haar vriend Maxim Corbanie, al zal er voor de inwoners van Waregem niet direct een belletje rinkelen. “Ik ben geboren en getogen in Kruishoutem en heb daar ook mijn jeugdjaren doorgebracht”, zegt Céline. “Sedert enige tijd woon ik dus in de stad Waregem en leer daar ook heel wat mensen kennen.”

Céline studeert voor leerkracht en steekt in haar vrije tijd een handje toe in een friethuis en broodjeszaak. “De verkiezingsavonden zijn mij goed bekend. Ik kwam al kijken van toen ik een kind van vijf jaar was”, vertelt Céline. “Op paaszondagavond met mama naar de verkiezingsavond gaan, dat was een moeder-dochtermoment. Naargelang ik ouder werd, voelde ik mij geroepen om het ook zelf eens te proberen. Er was ook veel overtuigingskracht van de voetbalclub Nokere Kruishoutem, bij wie mijn vriend voetbalt, om de kans te gaan. En zo werd ik een van de twaalf finalisten.”

“Vriendschap belangrijk dan de auto winnen”

De jongste maanden mocht zij al vaststellen dat de kandidates een vriendinnengroep vormen. Een mooie vriendschap is voor haar belangrijk.

“Voor mij komt het er vooral op aan ervaring op te doen en mensen te leren kennen. De ‘publieksprijs’ zou mij anderzijds wel bijzonder gelukkig maken. Ik vind vriendschap nog altijd belangrijker dan de auto winnen.”

Céline deed vroeger vaak aan tennis. Dat was een gezonde hobby. Ook was zij actief in de jeugdbeweging.

“Dikwijls wandelen met de hond hoort er ook bij, al kruipt de meeste vrije tijd nu natuurlijk in de voorbereiding van de verkiezingsavond”, besluit Céline Verkerken.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier