Filoetjes pakken uit met Valentijnspecial in De Zilverlink

De Filoetjes organiseren voor de eerste keer een special rond Valentijn. © (Foto SB)
Redactie KW

Op 10 februari organiseren ‘de Filoetjes’ voor de eerste keer een special rond Valentijn. 18 standhouders bieden snuisterijen en originele valentijnscadeautjes aan en er staan naast een workshop kinderpizza’s maken ook kindergrime en een modeshow op het programma.

“Om onze krachten wat te sparen en de vrijwilligers niet te overbelasten, willen we vanaf dit jaar onze activiteiten splitsen”, steekt Dieter Vansteelant (47), voorzitter van deze nieuwe feitelijke vereniging, van wal. “We bestaan uit 4 koppels en hebben in 2016 aan de parking van de Expohallen voor de eerste keer een rommelmarkt georganiseerd. Dat was meteen een schot in de roos want we konden rekenen op 260 standhouders. Vorig jaar vond die markt plaats op een parking van het Mammoetcenter nabij de Hubo en ook dit voorjaar vindt onze traditionele rommelmarkt daar plaats. Terzelfdertijd was er ook een geslaagde kinderfoor. Om het financieel gezond te houden, hebben we besloten om die foor slechts om de twee jaar te laten plaatsvinden. Aangezien we toch wat extra geld in het laatje willen krijgen voor toekomstige projectjes, hebben we dit leuke initiatief uit de grond gestampt. De deelnemende handelaars waren onmiddellijk heel enthousiast.”

Verwend

“De dames worden verwend met beauty- en style, kledij, body-relax, juwelen, bloemstukjes en nog heel wat andere originele hebbedingetjes.”

In de voormiddag van 11 tot 12 uur geeft clown Dipierrot een workshop pizza’s maken. In de namiddag kunnen kinderen zich tussen 14 en 16 uur laten schminken en is er een sessie ballonplooien. Van 15 tot 16 uur tenslotte voorziet Loft40 uit Ardooie een toepasselijke modeshow. “Zowel jong als oud komt aan zijn of haar trekken”, aldus een trotse voorzitter. De valentijnspecial vindt plaats in zaal Zilverlink, Meensesteenweg 412 en de toegang is helemaal gratis. “Dit jaar is onze rommelmarkt gepland op zondag 8 april op de Huboparking in het Mammoetcenter langs de Brugsesteenweg.”

Info vind je op www.rommelmarktkinderfoorroeselare.be.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier