Filmpje toont Wevelgemse waaghals in verlaten Franse gevangenis

Redactie KW

Christophe Lefebvre uit Wevelgem, die onlangs met een bakfiets de Kemmelberg af reed, zit duidelijk niet verlegen om een stunt.

Een tijdje terug drong hij binnen in H15, een verlaten gevangenis in Frankrijk die bekend staat als de grootste verlaten penitentiaire instelling van West-Europa. Hij racete door het gebouw met een EDnine fiets.

“Het was een van de meest avontuurlijke MTB-trips tot op heden… in een poging niet alleen extreme urban biking op de kaart te zetten, maar ook het wanbeleid van overheden met betrekking tot plaats, huisvesting en recreatie aan de kaak te stellen”, legt de durfal uit. “Het doel was deze keer een verlaten penitentiaire instelling, niet zomaar eentje, maar zowat de grootste van onze contreien, waar enkel de crême de la crême van de criminelen werd geplaatst. De trip was in elke mogelijke zin van het woord gevaarlijk: confrontaties met ordehandhaving, zigeunerbendes die interesse hadden in onze fietsen en een gebouw dat mijn harnas tot het extreme heeft getest.”

Christophe zette zijn belevenissen intussen ook op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=f8uO9DDZngg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier