Film Flying Home exclusief op groot scherm op 18 april in parochiezaal Watou

Pastoor Ludo Lepee is nieuwsgierig naar de film, maar zal op vrijdag 18 april niet aanwezig zijn in de parochiezaal. (Foto PC) © Foto PC
Redactie KW

Half 2012 werd Watou meerdere dagen ingepalmd door een filmploeg onder leiding van regisseur Dominique Deruddere voor de opnames van de film Flying Home, die nu in de filmzalen te zien is. Op vrijdag 18 april is deze film exclusief te zien op groot scherm in de parochiezaal van Watou.

Op vrijdag 18 april vertoont vzw Parochiezaal Watou het romantisch drama Flying Home op groot scherm in de parochiezaal in de Blauwhuisstraat. De film van regisseur Dominique Deruddere loopt sinds 2 april in de bioscoop en wordt de nieuwste Vlaamse succesfilm genoemd.

“Regisseur Dominique Deruddere verbleef in de lente van 2012 enkele dagen in het dorp”, vertelt Bert Bonduelle, voorzitter van vzw Parochiezaal Watou. “Hij wilde hier bepaalde scènes van Flying Home inblikken. Het gebeurt niet elke dag dat er filmopnames plaatsvinden in je eigen dorp, dus veel Watounaars keken uit naar het resultaat van die opnames. Toen we hoorden dat de film in april zou worden vertoond aan het grote publiek, besloten we met de vzw te lobbyen bij productiehuis Kanakna, dat de film maakt. Uiteindelijk slaagden we in ons opzet om het exclusief recht te krijgen om de film op groot scherm te vertonen. Nu willen we dus iedereen, niet alleen de mensen van Watou zelf, uitnodigen op vrijdag 18 april om 20 uur in de parochiezaal van Watou.”

In de film Flying Home staan een bikkelharde Amerikaanse investeringsbankier en een Vlaamse studente centraal. In het West-Vlaamse dorp Bunderzele dringt de investeringsbankier onder een valse identiteit binnen om in de gunst te komen een Arabische sjeik. Die probeert al jaren tevergeefs om kampioenenduif Wittekop te kopen van een duivenmelker, gespeeld door Jan Decleir.

(PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 18 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier