Filiep Depoortere tot permanent diaken gewijd

Filiep Depoortere, tweede van links, werd tot diaken gewijd door mgr. Jozef De Kesel, in het bijzijn van zijn gezin. © Foto BWB
Redactie KW

Zondagnamiddag wijdde mgr. Jozef De Kesel in de Sint-Michielskerk schilder-decorateur tot permanent diaken.

De 45-jarige Filiep stapte 22 jaar geleden in het huwelijksbootje met Darline Houfflyn. Ze hebben drie kinderen: Jennifer (20), Astrid (16) en Andreas (11). Geruime tijd was Filiep Depoortere misdienaar en lid van de Chiro. Van jongsaf aan is hij op vele terreinen als vrijwilliger actief, onder meer bij de brandweer. In zijn parochie werkt hij mee als lector en als vormselcatechist samen met Darline. In de herfst runnen ze jaarlijks een thuiswinkel van Bond zonder Naam.

Aandacht en concrete inzet voor mensen die vereenzamen door ziekte of rouw, zijn voor hen heel belangrijk. Via stages tijdens de diakenopleiding kwamen ze ook in contact met Welzijnsschakels, een woonzorgcentrum en een penitentiair centrum, ervaringen waarvoor ze heel dankbaar zijn.

Filiep verwijst graag naar enkele sterke momenten die hem altijd bijgebleven zijn, zoals het bezoek van paus Johannes-Paulus II in Sint-Denijs-Westrem of de militaire bedevaart naar Lourdes in 1989. Maar ook de vele ontmoetingen met gelovigen doen hem deugd.

(BWB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier