Fifty-One Club schenkt royale cheque aan Villa Rozerood

Directeur Villa Rozerood Mohsen Zagheden ontvangt de cheque van Rob Maus (links) en Stefaan Danneels van serviceclub Fifty One (Knokke-Heist). (Foto MVO)
Redactie KW

Villa Rozerood is een respijthuis voor ernstig zieke en zorgbehoevende kinderen, waar kinderen met hun familie in een warme, rustgevende omgeving een korte vakantie kunnen doorbrengen. Wat het initiatief vooral bijzonder maakt, is de zorgondersteuning 24 op 24 en zeven op zeven. Op maat van elk kind, waardoor ouders, broers en zussen ook eens de dagelijkse zorgbeslommeringen van zich af kunnen zetten.

Twee jaar geleden gaf voormalig directeur van Villa Rozerood, Danielle Huse, de fakkel door aan Mohsen Zagheden maar ze bleef er aan de slag als psychologe. Bij toeval kwam Danielle Huse in contact met Fifty-One Club Knokke-Heist toen een van de leden, Stefaan Danneels, in Villa Rozerood parketwerken uitvoerde. En van het een kwam het ander…

De serviceclub van Knokke-Heist stelt zich al 32 jaar ten dienste van de gemeenschap via diverse projecten. Het gaat hen om veel meer dan alleen maar geldinzamelingen, ze zetten zich echt persoonlijk in, voornamelijk voor organisaties en hulpbehoevenden uit eigen regio. Wat er in villa Rozerood gerealiseerd wordt, sprak hen bijzonder aan. Elk jaar verzamelt de Fifty-One Club fondsen via allerlei events, zoals de grote gastro-fietstocht, een kunsttentoonstelling, voordrachten…

Belangeloze inzet

Van het totaalbudget van 2017 schonken zij een kwart aan Villa Rozerood. Voorzitter Rob Maus van de Fifty-One Club en Stefaan Danneels overhandigden de cheque van 5.151,51 euro aan directeur Mohsen Zagheden. Het geld zal besteed worden aan de sociale ondersteuning van cliënten die financieel minder sterk staan.

Met die gift is Mohsen Zagheden ontzettend blij: “De financiële middelen die Villa Rozerood ontvangt, zijn ontoereikend om onze personeels- en werkingskosten te dragen. Wij zijn dan ook dankbaar dat we beroep kunnen doen op de belangeloze inzet van tal van vrijwilligers. Villa Rozerood bestaat, en kan maar voortbestaan, dankzij de steun en goodwill van sympathisanten, vrijwilligers en sponsors. Villa Rozerood bruist dankzij de tomeloze inzet van vrijwilligers, personeels- en bestuursleden.”

“Wij zijn alle leden van Fifty-One enorm dankbaar voor deze erg mooie gift. Jullie motto ‘dienst aan de gemeenschap’ zetten jullie echt in de praktijk om, jullie persoonlijke inzet mochten wij meermaals ervaren in Villa Rozerood. Hartelijk dank aan Stefaan voor zijn persoonlijke inzet en de inzet van de Fifty-One. Het is mooi en stil om dit te mogen ervaren.”

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier