Fietsers krijgen applaus van de Fietsersbond

Aan de Gentpoort werden fietsers massaal getrakteerd op een applausje. © WK
Redactie KW

De Fietsersbond Brugge nam donderdagmorgen deel aan de ‘Nationale Applausdag’: fietsers krijgen dan een welgemeend applausje omdat ze voor het slimste en gezondste vervoermiddel kiezen. Ook elders in de provincie werd duchtig geapplaudiseerd.

“Een hartverwarmend applaus voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor hun woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel,… Om hen te bedanken en aan te moedigen, want ook wij willen uiteraard van Brugge de fietsstad bij uitstek maken“, zegt voorzitter Geert Demeyere. Meer dan 100 applausteams, verspreid over het hele land, stonden tijdens de ochtendspits paraat.

Nieuwe fietsbrug over R30

In Brugge vond de actie plaats aan de Gentpoort. “Waarom op deze locatie? De voorbije maanden waren diverse bruggen – Dampoort , Kruispoort en andere – defect waardoor je als fietser soms een heel eind om moest rijden om in het centrum te geraken. Met de Fietsersbond pleiten we daarom voor een nieuwe fietsbrug over de R30, de Ring rond Brugge, en het kanaal.”

De Fietsersbond Brugge kaartte het voorstel ook aan bij het project Stadsvaart. “De brug zou kunnen aangelegd worden aan de Colruyt, kant Assebroek, en ergens eindigen aan de Coupure. Zo creëer je een veilige oversteek voor het fietsverkeer tussen Assebroek, Sint-Kruis en Brugge. En moeten fietsers ook niet eindeloos meer wachten op een groen verkeerslicht om de Ring over te fietsen”, klinkt het.

Fietsers krijgen applaus van de Fietsersbond

Een delegatie van de Fietsersbond stond donderdagmorgen ook aan het Don Boscocollege in Kortrijk om de fietsers te onthalen op een warm applaus omdat ze de fiets gebruiken om naar school te komen. Dagelijks moeten 1.600 leerlingen en leerkrachten in de omgeving van Don Bosco en de verderop gelegen basisschool Kinderland geraken. Daar zitten veel auto’s maar ook heel veel fietsers bij. Daarbovenop is de Don Boscolaan een smalle weg met tweerichtingsverkeer waar het voor de fietsers heel gevaarlijk rijden is.

Om de verkeersdruk wat te beperken, pasten het Don Boscocollege en basisschool Kinderland al het beginuur van de schooltijd aan, zodat dit niet volledig om gelijktijdig valt. De schoolbesturen zijn al langer vragende partij voor meer veiligheid voor de fietsers in de schoolomgeving.

(WK/EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier