Fietsend tienermeisje in Blankenberge benaderd door een man: “Hij wou met me mee fietsen”

Redactie KW

Dat meldt het Parket van West-Vlaanderen maandagnamiddag.

Het parket van Brugge is een onderzoek gestart naar een reeks verdachte handelingen van een man die zondagavond een 16-jarig meisje benaderde en lastigviel op haar fiets. Hij deed het meisje stoppen en greep haar vast bij de pols. “Hij vroeg waar ik naartoe ging en wou meefietsen met me”, getuigt het meisje. Volgens het parket is er voorlopig geen link met de dossiers in het zuiden van West-Vlaanderen.

Na een middagje paardrijden

De feiten deden zich voor langs de Zeebruggelaan in Blankenberge. Het 16-jarig slachtoffer was op de terugweg naar huis na een middagje paardrijden toen ze omstreeks 19.45 uur staande werd gehouden door de fietser. Het was een voorbijkomende automobilist die tussenbeide kwam. “De auto stopte en vroeg of die man me lastigviel. Toen ik bevestigde, dreigde hij ermee om me ‘te komen pakken’. Toen de autobestuurder duidelijk maakte dat hij tussenbeide zou komen, is de man gevlucht”, zegt het meisje.

Vader Tim Temmerman langs het fietspad waar alles gebeurde.
Vader Tim Temmerman langs het fietspad waar alles gebeurde.© MM

Volgens haar droeg de dader een roze pet en is de man tussen de 30 en de 40 jaar oud. Het meisje zelf vertelde het verhaal gisteren meteen aan haar ouders, waarna ze klacht gingen indienen. “Het zal nu toch met een bang hartje zijn dat we haar alleen laten fietsen“, zegt papa Tim Temmerman. Het parket van Brugge bevestigt dat er een onderzoek loopt naar verdachte handelingen, maar gaat er voorlopig niet van uit dat er een link is met andere lopende dossiers in West-Vlaanderen. De afgelopen week liepen er daar al 4 klachten binnen van kinderen die zeggen dat iemand ze probeerde mee te lokken. De bewuste getuige, de autobestuurder, is nog niet geïdentificeerd.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier