Fietsbeurs Velofollies mikt op 35.000 bezoekers

© BELGA
Redactie KW

Dat meldt de organisatie vrijdagmiddag bij het startschot van de driedaagse.

Velofollies was nog voor de start een succes. Met net geen 300 standhouders is de beurs zelf 1.200 vierkante meter groter dan vorig jaar. Nu wordt er bijna 15.300 vierkante meter ingevuld, een record.


© BELGA

Velofollies is een totaalbeurs met alles wat er zich momenteel in de markt bevindt, van accessoires tot sportvoeding, maar uiteraard ook heel wat blinkende kaders en stalen rossen. De fietsmarkt blijft in de lift zitten. Dat blijkt uit een rondvraag van de organisatoren. Vorig jaar werden 7,5 procent meer fietsen verkocht, goed voor een totaal van 436.549 eenheden en een duidelijke marktinname door de elektrische fiets.

“Dat de fiets steeds meer zijn weg baant binnen het Belgische verkeerswezen kan alleen maar toegejuicht worden. Dat wij daar als beursorganisatoren een steentje toe bijdragen is een extra motivatie om het gigantische fietsaanbod in de kijker te blijven zetten”, aldus organisator Pieter Desmet.

Geprinte tijdritfiets

Uiteraard springen een aantal fietsen in het oog. Zo pakt hogeschool Vives en de West-Vlaamse producent Marcel KINT Fietsen uit met een geprinte tijdritfiets voor kinderen. “Dit is misschien de toekomst, maar we gaan nog niet meteen over op massaproductie. Maatwerk blijft ons ding”, aldus Marniek Kint, die de jongste jaren vooral hoge toppen scheerde met de productie van retrofietsen.

“Dit maakt het net zo leuk, die contrasten. Dit is een mooi studie-object, een retrokader met een futuristisch moderne look. We gaan zeker verder op zoek naar nieuwe printtechnologieën, en willen onze kennis verder delen met kmo’s”, vertelt Tim Claeys, onderzoeker aan Vives Hogeschool.

(BELGA)