Fiertelfeest in Klerken voor 55 jaar Maria ter Engelen

V.l.n.r. Kurt Van Acker, Bruno Vanbeselaere en Bert Devlieghere. (Foto ACK) © Annie Callewaert
Redactie KW

Doordat Maria ter Engelen 55 jaar bestaat is 2014 een Fierteljaar. Fiertel is een feest voor heel het dorp dat om de vijf jaar wordt gevierd.

De Fiertel bestaat uit een aantal verschillende activiteiten. De opbrengst van die activiteiten komt integraal ten goede aan de bewoners van de zorginstelling. Het is van oudsher een volksfeest waar iedereen in Klerken aan deelnam. Deze uitgave wordt gespreid over het hele jaar. Het begon met een wijnverkoop in de eerste maanden van het jaar. Het volgende evenement is Terra Rossa.

Terra Rossa

“Op 16, 17 en 18 mei kan iedereen met vrienden en familie gezellig komen tafelen in Italiaanse sfeer in ons pastarestaurant Terra Rossa”, vertelt Bert Devliegere, directeur ontwikkeling en strategie. “Op het menu staat een pastabuffet met drie keuzegerechten. Vrijdag en zaterdag openen we om 19 uur en op zondag vanaf 11.30 uur. Voor de kinderen is er een klassieke spaghetti bolognaise mogelijk.”

Terra Rossa is te vinden in de grote feestzaal. “Doordat de plaatsen beperkt zijn is het aangeraden vooraf in te schrijven via terrarossa@mariaterengelen.be met de vermelding van naam, datum van het bezoek, aantal volwassenen en kinderen en eventueel de voorkeur om samen met vrienden te tafelen. Je kan ook inschrijven via telefoon, tijdens de kantooruren, op 051 51 98 69. Inschrijven kan nog tot en met 13 mei. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen tot en met 12 jaar eten mee voor 8 euro.

(ACK)

Meer over de Fiertel in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier