Fieldlabs in Kortrijk officieel geopend

26/02/15 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:52

Bron: Kw

De vier Fieldlabs langs de Leieboorden in Kortrijk werden gisteren officieel geopend. de Fieldlabs kaderen in het EU-project 'Profit' en is een samenwerking tussen Howest, stad Kortrijk en diverse bedrijven. Doelstelling is om jongeren en kinderen aan te zetten tot bewegen. Via een wandeling werden ze alle vier voorgesteld.

Schepen van Sport, Cultuur en Onderwijs An Vandersteene toonde zich tevreden. "Dit project is vier jaar geleden ontstaan. Vier jaar later kunnen we de Fieldlabs eindelijk met trots openen. We kunnen spreken van vier levende laboratoria want via de feedback van mensen die de Fieldlabs gebruiken, kunnen er nog altijd aanpassingen gebeuren." Verder heeft de schepen het over vier belangrijke pijlers. "Allereerst is dit een goede vorm van gezondheidszorg. Ten tweede willen we mensen stimuleren die niet in een club sporten. Ten derde kunnen er via snelle feedback nog aanpassingen gebeuren. Als laatste is dit een hele innovatie in de sportwereld. We zijn de enige stad in België die Fieldlabs heeft. Enige trots i...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!