Festivaspi in Wervik voortaan indoor

(Foto LVW) © (Foto LVW)
Redactie KW

De aspi’s van Chiro Jow organiseren zaterdag op het domein d’Arke voor de tweede keer het muziekfestival.

In vergelijking met twee jaar geleden is het concept gewijzigd. Het wordt een festival voor zowel jong als oud. Terwijl de jongsten genieten van kinderanimatie kunnen de ouders luisteren naar verschillende leuke bands. Nadien volgt dus de kinderfuif. Leden van de Chiro gaan dan de muziek draaien.

“We organiseren die kinderfuif om er alle leden van de Chiro bij te betrekken”, zegt leidster Jitse Vanacker van de aspi’s. “We hebben momenteel zo’n 250 leden. Er zijn heel veel nieuwkomers en we hopen dat we verder kunnen groeien. Vooral het eerste tot en met vierde leerjaar zijn talrijk.”

Programma

‘s Avonds zorgen dan zes dj’s voor de muziek: Simon B (Menen, 21 tot 22 uur), Djowy (Waregem, 22 tot 23 uur), dj Clark (Kortrijk, 23 uur tot 24 uur), dj Snes (Menen, 24 uur tot 1.30 uur), Moskieto (Wervik, 1.30 uur tot 3 uur) en DEE-JB (3 tot 4 uur). Snes won vorig jaar een wedstrijd op MNM. Moskieto is hoofdleider Dylan Hoornaert, DEE-JB staat voor Bram Vandersyppe uit Wervik ook.

De tickets zijn de helft goedkoper dan de vorige keer. In vergelijking met toen zijn er wel minder grote namen. “Tickets kosten nu maar slechts 6 euro voor een dag boordevol muziek”, aldus Jitse. De opbrengst gaat naar de Aspi’s. “Voor onder meer een extra activiteit op ons zomerkamp”, aldus de leidster.

(Erik De Block)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier