Femma noemt dienstencentra concurrentie voor Oostendse verenigingen

28/04/17 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:20

"De dienstencentra van de stad kopiëren ons programma en bieden dezelfde activiteiten aan tegen een lager tarief. Zo is het verenigingsleven gedoemd te verdwijnen." Dat zegt Christa Schneller, duivel-doet-al bij Femma Sint-Anna Stene. Volgens An Casteleyn, CD&V-gemeenteraadslid en actief bij Beweging.net, is het een klacht die weer meer opduikt dan vroeger.

Christa Schneller uitte haar ongenoegen al op de Cultuurraad en doet nu ook in De Zeewacht haar verhaal. Als bestuurslid van Femma - een vrouwenbeweging van katholieke signatuur die vroeger KAV heette - wordt ze al jaren met dezelfde problematiek geconfronteerd. "Ik kan alleen maar blij zijn als mensen voor een prijsje hun hobby kunnen beoefenen", vertelt Christa. "Maar ik zie ook hoe het verenigingsleven achteruit gaat. Waarom zouden mensen lidgeld betalen als ze dezelfde activiteiten veel goedkoper kunnen doen in een dienstencentrum?"
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!