Feestweekend in Kooigem

Redactie KW

De Kooigemnaren zijn tevreden dat ze weer in hun buurthuis activiteiten kunnen organiseren. Ter gelegenheid van 25 jaar culturele werkgroep en 15 jaar buurthuis, pakken ze in Kooigem uit met een feestweekend van 27 tot 30 juni.

“Na een tijdje stilzitten wordt het tijd om Kooigem weer op de kaart te zetten”, aldus Pieter Possenier. “Nu we weer activiteiten kunnen organiseren in het buurthuis en we reden hebben tot feesten, pakken we met een volledig feestweekend uit.”

Vorig jaar bestond de culturele werkgroep 25 jaar en het buurthuis 15 jaar. “Omdat er werken aan de gang waren, konden we toen niet in het buurthuis vieren. Uitstel betekent echter geen afstel. Het laatste weekend van juni kan je in het buurthuis een tentoonstelling komen bekijken over wat er zich de laatste vijftien jaar afspeelde.”

Jongerentoren

De zaterdag om 14 uur wordt de jongerentoren op ‘t Pleintje geopend. Met de jongerentoren wil men in Kooigem een ontmoetingsplaats creëren voor jongeren. “Het is de bedoeling dat ze gemotiveerd worden om samen te zitten. Daar kunnen bijvoorbeeld ideeën ontstaan voor het organiseren van fuiven of andere activiteiten.” De opening gaat gepaard met een ‘stepcontest’ op het skatepark. “Daar was vraag naar. Ieder jaar op de Pleintjesfeesten is er een bmx-contest, maar jongere kinderen willen zich ook wel eens uitleven op de step”, klinkt het.

Om 15 uur begint de wielerwedstrijd, een organisatie van koninklijke wielerclub Sport en Nering. Aansluitend gaan De Coureurs van The Scaldisch New Orleans Jazz Messengers in een kroegentocht voor. . Het stadsbestuur biedt om 11 uur een aperitief aan en daarna is er een volksbarbecue waarvoor je moet inschrijven. Groeninge Big Band uit Marke zorgt voor de muzikale omkadering. Kaarten voor de volksbarbecue kosten 13 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen tot 12 jaar. Reserveren via buurthuis.kooigem@kortrijk.be of 056 27 77 60. Reserveren voor Wannes Cappelle en ‘op de koffie met…’ kan ook via deze weg. (EDB)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier