Feestnacht in Brugge rustig verlopen

Redactie KW

Duizenden supporters hebben afgelopen nacht tot in de vroege uurtjes de landstitel van Club Brugge gevierd. De festiviteiten begonnen aan De Platse en verlegden zich later naar de Brugse binnenstad. Toch liep alles opvallend rustig.

Volgens korpschef Dirk Van Nuffel vielen er zelfs minder incidenten te noteren dan tijdens een gemiddelde uitgaansnacht in het weekend. “Buiten heel kleine incidenten en enkele dronkemansruzietjes is er eigenlijk niets gebeurd. Het was dan ook veel minder erg dan tijdens een gewone weekendnacht”, legt de korpschef van de Brugse politie uit. Amper één supporter werd tijdens de festiviteiten bestuurlijk aangehouden. Een andere fan werd bestuurlijk aangehouden, omdat hij in het stadion over het hek klom. “Over die zogenaamde ‘veldbestorming’ maken we ons geen zorgen. Alles is zonder problemen verlopen. Op dat moment was er ook geen risico voor verdrukking.”

Zondagnamiddag was de spoeddienst van een Brugs ziekenhuis even overbelast. “Dat klopt, maar het is een kwakkel dat dit allemaal door voetbaloverlast kwam. In de loop van de nacht is de spoeddienst trouwens op geen enkel moment onderbemand geweest.”

(Belga/MM – video MM)

https://www.youtube.com/watch?v=BvWo5R4tAe4

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier