Feesteworp in Avelgem brengt dit jaar onder meer een accordeonfestival en een winterfoor

Redactie KW

Dinsdag 17 maart hield het Feesteworpcomité een eerste opstartvergadering voor alle geïnteresseerde verenigingen van Avelgem en omstreken in de polyvalente zaal van Spikkerelle.

De festiviteiten rond de Feesteworp gaan dit jaar door in het weekend van 7 en 8 november. Met de aanwezigen werden de ideeën uitgewisseld die konden uitgewerkt worden rond het thema van 2015 : de fiets.

Ondanks de enthousiaste aanwezigen, hoopt het comité ook nog vele andere organisaties warm te kunnen maken om iets uit te werken voor in de stoet. Dit jaar worden de inschrijvingen ook uitgebreid naar verenigingen van buiten Avelgem en met niet louter een cultureel doel. Ook sportverenigingen kunnen dus meedoen. Aan het programma van de festiviteiten zal het alvast niet liggen. Zo kan men op zaterdagavond in het centrum terecht voor de Feesteloop en nadien het accordeonfestival in de deelnemende horecazaken. Op zondag kan men zich vergapen aan de Feesteworpstoet en wordt het weekend afgesloten met een vuurwerkspektakel. Van Vrijdagavond tot maandag kan jong en oud voor enig vertier eveneens terecht op de winterfoor. Verder is het comité ook op zoek naar financiële sponsoring.

(JMA)

>> Wie interesse toont om deel te nemen en/of financieel te steunen kan zich steeds aanmelden via de cultuurdienst van de gemeente Avelgem op cultuur@avelgem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier