Feestelijke eucharistieviering voor 50 jaar priesterschap

Sinds januari 2016 zet Wilfried zijn werk verder in het Pastoraal Centrum De Bron. © LOO
Redactie KW

Ruim 350 aanwezigen vierden het 50-jarig priesterjubileum van voormalig deken Wlfried Aneca tijdens een feestelijke eucharistieviering. De feesteling ging zelf de eucharistie voor.

Op 29 juni 1967, het Hoogfeest van de heilige apostelen Petrus en Paulus, werd Wilfried Aneca priester gewijd in de Sint-Salvatorskathedraalvan Brugge. Op 29 juni 2017, dag op dag exact 50 jaar later en opnieuw op de heiligendag, werd de eerwaarde in de Sint-Salvatorkerk van Harelbeke gehuldigd voor zijn gouden priesterjubileum.

“Warme mensen ontmoet”

“Ik heb zoveel warme mensen ontmoet. Zo dikwijls mooie, zinvolle momenten met mensen meegemaakt. Zo dikwijls mogen voorgaan midden de christelijke gemeenschap. Wat hebben we in al die jaren niet mogen beleven en delen met de parochianen en vele anderen van onze gemeenschap. Ik ben blij dat pastoor Bart Geryl mij uitnodigde om deze viering zelf voor te gaan”, aldus de jubilaris.

Op 1 januari 2016 bekwam Wilfried Aneca (77) eervol ontslag als deken van het decanaat Harelbeke en als moderator en pastoor van de federatie Harelbeke. Hij was dat sinds 8 november 1987. Sinds januari 2016 zet Wilfried zijn werk verder in het Pastoraal Centrum De Bron.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier