Feestelijk opening Grote Markt Diksmuide

Op de vernieuwde Grote Markt in Diksmuide poseren burgemeester Lies Laridon samen met eerste schepen Kurt Vanlerberghe en schepenen Bieke Moerman, Marc De Keyrel, Martin Obin, Karline Ramboer en Bart Laleman. © (Foto ACK)
Redactie KW

De feestelijke opening van de vernieuwde Grote Markt in Diksmuide lokte talloze mensen, het was werkelijk koppen lopen op de Grote Markt.

De feestelijkheden startten met een beiaardconcert om 14 uur. De boerenmarkt, die opnieuw op de Grote Markt kan doorgaan, stak in een vrolijk jasje met muziek en proevertjes. Vanaf 17 uur was er een culinaire markt die de lekkerste kant van Diksmuide liet proeven. Om 18 uur was het dan zover: de Grote Markt werd officieel geopend. Schepen Bieke Moerman loofde de handelaars die gedurende de werken met creatieve acties naar buiten kwamen en ook burgemeester Lies Laridon had een goed woordje voor de handelaars waarbij ze ook opriep om zoveel mogelijk in eigen stad te winkelen. Als apotheose werd de campagnefilm voor en door de lokale handelaars getoond, een eigentijdse, vlotte voorstelling van de verschillende zaken die Diksmuide rijk is.

Niets dan blije en trotse gezichten bij burgemeester en schepenen van Diksmuide die, samen met de bevolking van Diksmuide het glas heffen op de geslaagde vernieuwde Grote Markt.
Niets dan blije en trotse gezichten bij burgemeester en schepenen van Diksmuide die, samen met de bevolking van Diksmuide het glas heffen op de geslaagde vernieuwde Grote Markt.© (Foto ACK)

Tussen 18.30 uur en 20.30 uur werd iedere aanwezige uitgenodigd om gezellig samen iets te drinken terwijl er door de lokale kledingwinkels een sfeervolle modeshow werd gepresenteerd. Het openingsfeest startte om 18.30 uur en kan doorgaan tot 1 uur met dj Gerd. De kleinsten konden genieten van de vele springkastelen, gekke fietsen, kinderdisco, kindergrime en nog veel meer dat de Funbus meebracht. Ook voor de volwassenen werd heel wat randanimatie voorzien. Vandaag was alle ellende die de werken hadden meegebracht vergeten en zag men niets dan blije gezichten op de Grote Markt die maandag het toneel wordt van de vernieuwde Boter-en Kaasfeesten.

Met een druk op de knop, door burgemeester en schepenen, wordt niet enkel de Grote Markt officieel geopend, maar ook de gloednieuwe fontein in werking gesteld.
Met een druk op de knop, door burgemeester en schepenen, wordt niet enkel de Grote Markt officieel geopend, maar ook de gloednieuwe fontein in werking gesteld.© (Foto ACK)

(ACK – Foto’s ACK)