Feestcommissie Pollinkhove is klaar voor Smulmarkt

De feestcommissie van Pollinkhove is klaar voor de Smulmarkt. Op de foto van links naar rechts Henk Castelein, Jan Deheegher, Wouter Robbe, Nathalie Vercoutter, Katrien Cailliau, Marieke Samyn en Franklin Delanote. © KVCL
Redactie KW

De feestcommissie van Pollinkhove maakt zich opnieuw op voor de Smulmarkt in Pollinkhove, de traditionele afsluiter van de kermisweek op maandag 24 juli. Dan wordt de Pollinkhovestraat omgetoverd tot een smulparadijs vol eet- en drankstandjes.

“Op een maandagavond middenin het betaald verlof zijn veel mensen al moe gekeken op de zee of zijn ze aan ontspanning toe na het vele klussen”, zegt Franklin Delanote, voorzitter van de feestcommissie Pollinkhove. “Overal waar ze komen drinken echte Vlamingen een goed glas en zoeken ze iets te eten. Onze Smulmarkt speelt daarop in en is ondertussen in de wijde regio een begrip geworden.”

De grootste troef is de gezelligheid“, gaat Franklin verder. “De dorpskern van Pollinkhove is hiervoor de geschikte locatie. Langs de verschillende eet- en drankstandjes kuier je van de ene bekoring naar de andere. Van een ‘boerestuute’ met hesp van het been tot echte delicatessen, zelfs met exotische smaken. Er zijn ook veel producten te verkrijgen die recht van de hoeve komen en allemaal tegen democratische prijzen. De mensen hoeven vooraf zeker niet te eten als ze naar de Smulmarkt komen.”

Voor de kinderen valt er ook heel wat te beleven zoals een springkasteel, een ballonplooier en clowns. Iedereen is er van harte welkom vanaf 18 uur.”

(KVCL)