Feestcomité van Koolkerke viert vijftigste verjaardag met eigen biertje

In Koolkerke hebben ze nu ook hun eigen biertje - of toch tijdelijk. Bierexperte Sofie Van Rafelghem kwam proeven en smaakte dat het goed was. © BP
Redactie KW

In zaal Reigersnest in Koolkerke werd het nieuwe bier Coolkerkenoare voorgesteld.

Het bier wordt gebrouwen door de Brugse brouwerij Fort Lapin ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Feestcomité van Koolkerke. Bierkenner Sofie Van Rafelghem, auteur van het boek ‘Vrouwen en Bier’, wees op de geur van koriander in dit 8 graden speciaalbier, dat toetsen heeft van fruit. Ze noemde het een geslaagde tripel, waar Koolkerke trots mag op zijn.

Het nieuwe bier zal tijdens het laatste weekend van juni verkocht worden tijdens het kermisweekend in Koolkerke. Het biertje werd gebrouwen op 3.000 flesjes en zal op de kermis ter plaatse kunnen genuttigd worden, maar ook in cadeauverpakking meegenomen worden naar huis.

Op het driedaagse kermisprogramma staan een petanquetornooi en muzikaal optreden op vrijdagavond, een thé dansant, een verklede billenkarrenrace en een optreden van een coverband op zaterdag en een rommelmarkt, motortreffen en muzikale optredens op zondag.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier