Feestcomité Beitem pakt uit voor kwarteeuw bestaan

(GF) © (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De kermis in Beitem duurt dit jaar langer dan ooit. De kermiskramen openen al op woensdag 4 juli en blijven een hele week staan op het kerkplein. Bovendien bestaat het Feestcomité Beitem 25 jaar en dat willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Beitem is de eerste Roeselaarse deelgemeente waar de kermis traditioneel neerstrijkt. Dit jaar kun je er al terecht vanaf woensdag 4 juli en dat voor een volledige week. Je vindt ze op het kerkplein voor de kerk en De Schakel. Traditioneel zijn er tijdens Beitem kermis ook heel wat activiteiten, die zijn grotendeels in handen van Feestcomité Beitem. “Dit jaar vieren we onze 25ste verjaardag”, weet Arne Beyens van het comité te vertellen. “Dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, zeker ook omdat Remorke Rock, het festival op zaterdag, ondertussen aan de tiende editie toe is.”

“Omwille van die jubileumeditie kiezen we voor een andere locatie, we trekken naar de groene en gezellige tuin van De Ketting achter het kerkplein in Beitem. Het is een zomers kader waar we alle inwoners uit Beitem uitnodigen voor een gezellige babbel, een drankje en gevarieerde muziek”, stelt Arne. “Starten doen we om 18 uur met de rockgroep Asator uit Ledegem, Wolfman Jack verwent het publiek vervolgens met covers uit de jaren 70. Afsluiten doen we dit jaar met de top cover partyband The Green Onions. Ook dit jaar is het festival gewoon gratis.”

Ballenworp

“Op zondag 8 juli organiseren we met het Feestcomité Beitem voor de eerste keer een familiedag. Om 10.30 uur opent de zomerse cocktailbar in de tuin van De Ketting, gevolgd door een tapasmaaltijd voor het hele gezin.” Kaarten voor de maaltijd zijn te verkrijgen bij de leden van het comité. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen 9 euro. De voormiddag wordt muzikaal ondersteund door Geert Recycleert. “Vanaf 14 uur nodigen we de kinderen uit voor een gratis circusinitiatie en bellenblaas workshop. Een barista maakt gedurende de hele middag koffies. De traditionele ballenworp voor de kinderen uit Beitem vindt dit jaar voor de gelegenheid plaats op zondag 8 juli om 16 uur op het kerkplein.”

“Daarnaast is er op zondag ook voor de tweede keer een rommelmarkt, dit in de verschillende straten rondom de Landmansstraat.”

KSA-café

Ook de KSA is opnieuw van de partij. Vorig jaar konden ze voor het eerst café houden tijdens het kermisweekend, met groot succes. Ze zijn dan ook erg blij dat ze café Oud Beitem opnieuw een weekend lang mogen uitbaten. Op dinsdag 10 juli tot slot is er de jaarlijkse wielerwedstrijd.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier