Feest voor burgemeester Hendrik Verkest (dat 93.000 euro kostte) onder vuur

Redactie KW

Maandagavond kwam tijdens de gemeenteraad het zilveren ambtsjubileum van burgemeester Hendrik Verkest en de opening van de sporthal ter sprake.

Fabienne Allaert (Burgerbelangen) had het over een debat van eind december toen burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) had gezegd dat er niets gratis is. “Bij de uitnodiging van uw zilveren jubileum moeten we constateren dat u het ook over gratis hebt, gratis toegang en gratis drank.” zei raadslid Allaert. Toen het kostenplaatje van het feest ter sprake kwam deelde gemeentesecretaris De Meulemeester mee dat de groepen 27.000 euro hebben gekost en de inrichting van de zaal en de technieken 32.000 euro. “Met de receptie erbij komen we aan een totaal kostenplaatje van 93.000 euro, zonder de dranken omdat daar ook ontvangsten zijn.” zei hij.

Voor raadslid Martine Devisscher (Burgerbelangen) is 6 euro per inwoner voor een feest van het goede te veel. De meerderheid verantwoordde de uitgave door te stellen dat het eigenlijk drie feesten in één waren, de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeentelijke raden en verschillende comités (kost normaal ook 12.000 euro), de officiële opening van de sporthal (met een investering van 5,4 miljoen euro) en het zilveren jubileum van de burgemeester.

(JD)