Feest bij de Rostekoppen van Kachtem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Het verenigingsleven zit, na een dipje, terug in de lift. We kunnen er niet omheen dat mensen nood hebben aan gemeenschapsbeleving. Her en der schieten er nieuwe initiatieven uit de grond, zo ook in Kachtem.

Een aantal Kachtemnaars zag hoe de traditie van Kachtem Ommegang jaar na jaar wegzakte. Los van elkaar vonden ze, terecht, dat deze mooie traditie niet mocht verloren gaan. Nu vormen diezelfde Kachtemnaars ‘De Bende van de Rostn’, die zowat gezien kan worden als de overkoepelende organisatie die ervoor zorgt dat de feesten in goede banen geleid zullen worden.

Reuzenoptocht

Om Kachtem Ommegang weer nieuw leven in te blazen, kon reus Jan Pieter De Rostn niet op stal blijven staan. Deze keer kreeg ‘De Rostn’ het gezelschap van de andere drie stadsreuzen Tillo, Tijl en Nele. Samen trokken de reuzen door de straten van Kachtem onder leiding van de Izegemse bellenman en streetband ‘Ze Quaffeurz’. Later op de dag volgden nog een tekenwedstrijd, de ommegangsviering, de Rostnworp, de aftrap van het EK-café in ‘t SOK en een filmavond van de Kachtemse Chiro.

Ook op zondag gaat het feest gewoon door. Het Kachtemse plein zal het decor vormen voor de eerste rommelmarkt van Kachtem Ommegang. Ook de rozenparade gaat op pad, en ‘s middags staan er maar liefst twee barbecues op het programma. In de namiddag zal toneelgilde De Lanteern het beste van zichzelf laten zien met hun dubbele voorstelling van het stuk ‘In ‘t park’. Het feestweekend zal worden afgesloten met een optreden van coverband ‘The Booty Pirates’.

Kortom, dit weekend zullen de inwoners van ‘het dorp van de rostekoppen’ alles uit de kast halen om deze mooie traditie en dit prachtig staaltje van dorpsfolklore terug op de kaart te zetten.

(CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier