Fedasil zoekt fietsen en begeleiders voor asielcentrum van Poelkapelle

We zien adjunct-directeur Valerie Zijde en buurtwerkster Sien Casteleyn van Fedasil, verder nog schepen Marleen Soete, van VormingPlus Oostene-Westhoek Caroline Croene en Heidi Vanackere, van Toerisme Langemark-Poelkapelle Jo Lottegier, van Toerisme Staden Dieter Duboccage, en fietsliefhebbers-bewoners van Fedasil. © RB
Redactie KW

Bedoeling is dat de bewoners zich in de toekomst vaker per fiets kunnen verplaatsen. “Je zelfstandig kunnen verplaatsen geeft een gevoel van vrijheid”, klinkt het daar.

“Buurtonderzoek heeft uitgewezen dat onze bewoners de verkeersregels niet altijd even goed kennen”, zegt Sien Casteleyn, die in het opvangcentrum tekent voor buurtwerk en animatie. “Dat willen we veranderen en meer nog: we willen ze vaker op de fiets krijgen. Je zelfstandig kunnen verplaatsen geeft een groter gevoel van vrijheid.” VormingPlus Oostende-Westhoek, het opvangcentrum Fedasil, Mobiel 21 en de gemeenten Langemark-Poelkapelle en Staden slaan hiervoor de handen in elkaar. Samen gaan ze op zoek naar degelijke fietsen én vrijwilligers die de bewoners van het asielcentrum fietsles kunnen geven.

“We zoeken ook nog fietsen, fluohesjes, fietshelmen – vooral voor kinderen – en ook lesgevers” zegt Jo Lottegier van de dienst toerisme van Langemark-Poelkapelle. “In eerste instantie zijn er voor dit project fietsen nodig. Alle degelijke mannen-, vrouwen- en kinderfietsen zijn welkom in het asielcentrum. Naast het inzamelen van fietsen is het van belang om de bewoners niet alleen de technische vaardigheid om te fietsen aan te leren. Ook de reglementen van ons verkeersnetwerk en de ongeschreven wetmatigheden van het fietsen komen in de fietslessen aan bod.”

Op zaterdag 27 februari is er van 10 tot 15 uur een introductiedag voorzien voor iedereen die zin heeft om fietsles te geven. Geïnteresseerden kunnen vooraf contact opnemen met Sien Casteleyn via 051 61 02 90 of via mail naar sien.casteleyn@fedasil.be .

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier