Fedasil Koksijde zwaait de laatste bewoners van het asielcentrum feestelijk uit

29/10/16 om 08:38 - Bijgewerkt om 08:36

Onder massale belangstelling van vrijwilligers, buurtbewoners, ex-bewoners van het centrum en pers hebben directeur Emanuel Joye en zijn medewerkers een afscheidsfeest georganiseerd vooraleer het opvangcentrum op 30 november definitief de deuren sluit. Maar ook een groot aantal van de nog ongeveer 170 bewoners hebben mee de handen uit de mouwen gestoken. In juni viel de overheidsbeslissing dat een aantal opvangcentra diende te sluiten omdat de vluchtelingeninstroom sterk gedaald was.

Zowat een jaar geleden kwamen de eerste vluchtelingen toe op de luchtmachtbasis van Koksijde, waar Fedasil plaats had voorzien voor een 300-tal bewoners. Het voorbije jaar verbleven er in totaal 559 bewoners, waarvan ongeveer de helft gezinnen en de helft alleenstaande mannen met een minderheid alleenstaande vrouwen en niet-begeleide minderjarigen. De meesten waren Afghanen, Syriërs, Somaliërs en Irakezen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!