Fedasil keurt vluchtelingenhuis af dat gemeente Houthulst voorstelt

Redactie KW

De gemeente Houthulst wilde extra vluchtelingen opvangen en stelde twee woningen voor. Beide voorstellen werden door Fedasil afgekeurd wegens onvoldoende.

Oppositieraadslid Filip Vanhevel (N-VA) had als extra agendapunt een stand van zaken gevraagd over de vluchtelingenproblematiek na het bezoek van de mensen van Fedasil aan de gemeente. OCMW-voorzitter Tessa Vandewalle (CD&V) antwoordde dat de gemeente twee mogelijke woningen voorstelde: de woning naast het administratief centrum in de Terreststraat en het rijkswachtershuisje in de Predikboomstraat in Klerken.

“Fedasil heeft beide woningen bezocht. Zoals verwacht voldeed de woning in de Terreststraat niet, maar tegen alle verwachtingen in werd ook het rijkswachtershuis niet goedgekeurd. Onder andere de badkamer en de vloerbekleding van de slaapkamer moesten vernieuwd, net als de mazouttank én er moest nog een nieuwe chauffageketel komen. In totaal zouden de renovatiekosten 13.000 euro bedragen. Bovendien zou het huis maar kunnen bewoond worden door slechts twee vluchtelingen, terwijl wij gehoopt hadden om er minstens vier mensen op te vangen.”

“13.000 euro vinden we dan ook een te grote kost om slechts twee mensen te kunnen opvangen, dus voorlopig gaat de opvang van extra vluchtelingen in onze gemeente niet door. Fedasil is zeer streng en we betreuren dat. Ik denk dat er in Houthulst heel wat mensen in slechtere omstandigheden wonen”, besluit de OCMW-voorzitter.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier