Fanfare Sint-Cecilia Zonnebeke brengt uniek concert op Anzac Day

We herkennen voorzitter Lieven Dejonckheere, bestuurslid Johan Degryse en dirigent Dominique Dewulf van fanfare Sint-Cecilia. (Foto ZB © Foto ZB
Redactie KW

Op vrijdag 25 april om 20.30 uur brengt de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia in de Onze Lieve Vrouwkerk een uniek concert ter gelegenheid van Anzac Day.

“Een paar jaar geleden werden we gevraagd om op het militaire kerkhof in het Polygonebos een ceremonie te helpen opluisteren voor de Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten die hier gesneuveld zijn”, zegt fanfarevoorzitter Lieven Dejonckheere. “De jaren daarop speelden we ook op Dawn Service dat elk jaar op 25 april gehouden wordt op datzelfde kerkhof. Zo groeide het idee om in het kader van de herdenkingen van 100 jaar WO I iets te doen in het kader van Anzac Day.”

“Een tweetal jaar geleden werd gestart met de voorbereiding. De gemeenteraadsverkiezingen zorgden voor een wissel van de wacht. Bovendien sloeg ook de crisis toe, waardoor we een aantal zaken voor eigen rekening moesten nemen. Ook van het oorspronkelijke idee om in een tent in het kasteeldomein te spelen, moesten we afzien. Daardoor verhuizen we naar de kerk. Toch kunnen we, net zoals bij andere evenementen, rekenen op de logistieke steun van de gemeente.”

Kaarten voor het concert kosten in voorverkoop 10 euro en aan de deur 12 euro en zijn te verkrijgen bij Lieven Vandewiele (0478 53 40 19) en in het Zonnebeeks museum. (NVZ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 11 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier