Fandag Flemish Reds met Luis Garcia lokt Liverpool-fans uit het hele land naar Oostende

Van voorzitter Christophe Cogghe kreeg Luis Garcia een aandenken overhandigd van het memorabel moment tijdens de halve finale van de Champions League 2005. © Foto JRO
Redactie KW

Op de Vuurtorenwijk, in Duin en zee, hield de grootste Liverpool-fanclub van België ‘The Flemish Reds’ zijn jaarlijkse fandag.

Ze zijn de enige fanclub van Liverpool in Vlaanderen, maar meteen ook de grootste in België met 650 leden. Voorzitter Christophe Cogghe was bijzonder opgetogen over de opkomst. Nog meer opgetogen was hij met de komst van sterspeler Luis Garcia, die in het verleden voor zowel FC Barcelona, Atlético Madrid als Liverpool uitkwam. Hij maakte ook deel uit van het nationale team van Spanje. Als één van de supporters hem vraagt of de bal over de lijn ging tijdens de legendarische wedstrijd tegen Chelsea in de halve finale van de Champions League 2005 antwoordt hij zonder twijfelen: “ja, de bal ging over de lijn”. Luis Garcia maakte toen het enige doelpunt tijdens de dubbele ontmoeting met Chelsea in de halve finale van de Champions League, die ze dat jaar ook wonnen. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier