Familiekoor en 450 Pittemnaren brengen hulde aan Geert Vincent

Het familiekoor Vincent-Monteyne bracht zaterdagavond een ode aan oprichter Geert Vincent. © JG
Redactie KW

Het familiekoor Vincent-Monteyne bracht zaterdagavond tijdens een concert een ode aan oprichter Geert Vincent.

Het was hijzelf die eind 2014, een paar maand voor zijn overlijden, de plannen voor dit concert maakte. Dat Pittem zijn muziekicoon nog niet vergeten is, mocht blijken uit het feit dat niet minder dan 450 muziekliefhebbers naar de zaal De Magneet afzakten voor het huldeconcert.

Voor het concert had het koor overigens de hulp ingeroepen van het koperquintet Brassta!. Tijdens het eerste deel werden vooral liederen ten gehore gebracht die Geert zelf na aan het hart lagen. Tijdens het tweede deel werd de meer moderne toer op gegaan met onder meer een medley van Andrew Lloyd Webber. Na het laatste lied nam een soms emotionele Ward Pollet afscheid van het publiek en bedankte hij de verschillende leden van het gezin van Geert voor de jarenlange steun en inzet.

Als apotheose bracht het koor, samen met hun kinderen, het lied ‘Thank you for the music’, wat hen als beloning een staande ovatie en een daverend applaus opleverde. Na afloop werd iedereen nog uitgenodigd voor een drankje en een versnapering.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier