Familie van verdwenen Jelle organiseert grootscheepse zoekdag

Eerdere zoekacties leverden helaas geen resultaten op. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vrijdag 15 mei organiseren vrienden en familie van de verdwenen Jelle Vandemaele een grootscheepse zoekdag in Roeselare. “Die dag móéten we een spoor vinden”, aldus vader Dirk Vandemaele.

Zaterdag 9 mei is Jelle Vandemaele (28) exact een maand verdwenen. Zijn ouders ontdekten op 9 april een verlaten appartement in de Delaerestraat in Roeselare en sindsdien ontbreekt elk spoor van Jelle.

De voorbije weken vonden al een pak zoekacties plaats en werd de brede regio met opsporingsberichten volgehangen, maar dat leverde geen enkel bruikbaar spoor of nuttige tip op.

Vrijdag 15 mei – de dag na Hemelvaartsdag – organiseert de familie van Jelle een grootscheepse zoekdag in Roeselare. “Zowel in de voor- als in de namiddag willen we een groot deel van de stad uitkammen”, legt Jelles papa Dirk uit. “We brachten al enkele zones in kaart en willen die in groepjes van acht tot tien mensen verkennen. We roepen mensen ook op om met speurhonden, drones en magneetvissers langs te komen. Die dag móéten we immers een spoor vinden.”

Jelle Vandemaele is 1m70 groot en heeft donkerbruine ogen en bruin haar.
Jelle Vandemaele is 1m70 groot en heeft donkerbruine ogen en bruin haar.© BELGA

Er wordt om 9.30 en 13.30 uur verzameld in de gebouwen van Syntra West in de Oostnieuwkerksesteenweg 111 in Roeselare. Inschrijven kan via de Facebookpagina ‘doorzetten voor Jelle’ of doorzettenvoorjelle@hotmail.com

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare, Izegem en Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier