Familie van Maïthili organiseert ‘Nacht van Thili’ voor behandeling in Mexico

© DDM
Redactie KW

Op 3 februari worden in het kasteel van Loppem de beentjes gestrekt tijdens de ‘Nacht van Thili’. De opbrengst gaat integraal naar de experimentele Mexicaanse behandeling van Maïthili Vanhille. “Binnenkort moet een MRI-scan ons weer wat meer duidelijkheid geven”, zegt papa Sam.

De twaalfjarige Maïthili Vanhille kreeg zo’n 17 maanden geleden te maken met een agressieve hersenstamtumor, waarna Vlaamse dokters haar aanvankelijk nog weinig kans gaven. Het meisje en haar familie opteerden vervolgens voor een experimentele behandeling in Mexico en haalden daarmme de nationale pers. Omdat de behandeling handenvol geld kost, worden verschillende initiatieven opgezet om geld in het laatje te brengen.

Met het meisje zelf gaat het ondertussen behoorlijk en ze verbaast naast de Vlaamse dokters nu ook haar leerkrachten. “Ze zit momenteel in het eerste middelbaar aan de landbouwschool in Oedelem en moet daar enkel verstek geven voor de praktijk- en de turnlessen omdat ze die fijne motoriek nog mist”, zegt papa Sam Vanhille. “Voor het overige had ze, tot ieders verbazing, met kerst heel goede punten en als ze dat kan aanhouden zit er zelfs een grote kans in dat ze naar het tweede jaar kan“, klinkt het trots.

We zijn ondertussen anderhalf jaar na de diagnose en het is uitzonderlijk dat onze dochter nog leeft

Ondertussen heeft ze acht behandelingen achter de rug en vertrekt ze op 24 januari opnieuw naar Mexico. “Voorlopig blijft de tumor stabiel en krimpt die nog een klein beetje, het gaat dus nog steeds de goede richting uit.” Straks krijgen ze in Mexico mogelijk nog iets meer duidelijkheid. “Er staat onder andere een MRI-scan op het programma die ons zal laten zien hoe actief de tumor nog is. We hopen met zijn allen dat die verder afneemt, want ondertussen zijn we anderhalf jaar na de diagnose en is het een uitzondering dat onze dochter nog leeft, terwijl ze tot op vandaag toch weinig aan levenskwaliteit heeft ingeboet”, zegt Sam.

Black and white

De trip kost straks opnieuw om en bij de 18.000 euro en om die te bekostigen wordt op 3 februari een fuif georganiseerd in het kasteel van Loppem. “De barones bood de locatie gratis aan toen ze ons verhaal hoorde en daar willen we gebruik van maken. Daarom organiseren we een black and white party waarbij heel wat bekende DJ’s uit het Brugse komen draaien. Er kan 500 man binnen en iedereen is welkom. Voor wie een glaasje te veel op heeft, werden zelfs speciaal wagens voorzien, zodat ze veilig thuis kunnen worden afgezet.”

(DDM)

Meer info omtrent tickets vind je op de Facebookpagina Benefiet tvv Maithili.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier