Familie slachtoffer regenputmoord compleet verrast door huwelijk van moordenaar

© Foto Kurt
Jean Pierre Terryn

Dimitri Delsael van ‘de regenput van Oostduinkerke’ treedt in het huwelijk in de gevangenis van Brugge. Zijn aanstaande vrouw Joke A. uit Avelgem zit opgesloten wegens een drugsdelict.

Ongeveer anderhalf maand na zijn veroordeling door het assisenhof tot 30 jaar cel omdat hij zijn vrouw Laurie Aelgoet op pinkstermaandag 2013 doodde, verrast betonarbeider Dimitri Delsael (36) uit Oostduinkerke nu met zijn huwelijk in de gevangenis.

Ongestoord bezoek in de gevangenis

Hij en zijn bruid kennen elkaar geruime tijd. Tijdens zijn voorhechtenis hield Delsael er al maanden een briefwisseling met zijn toekomstige op na. Vervolgens kon het koppel elkaar ontmoeten tijdens de ongestoord bezoek in de gevangenis. Het verleden van Delsael blijkt geen hinder te zijn.

Hij duwde zijn eerste vrouw van de trap en probeerde haar te wurgen. Het geschrei van hun dochtertje hield hem tegen. Laurie Aelgoet (25) was zijn tweede vrouw. Hij wurgde haar met haar sjaal toen ze op punt stond hem te verlaten.

Het is al zijn derde huwelijk

Het wordt dus zijn derde huwelijk. Ook gedetineerden hebben het recht te trouwen. De gevangenisdirectie kan daar in principe niets tegen hebben.

De korte plechtigheid wordt voltrokken voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De ouders en de zussen van Delsael houden eraan de plechtigheid bij te wonen. Vrienden en andere familieleden van zowel de bruidegom, als de bruid ontvingen ook een uitnodiging.

“Die man is een gevaar voor zijn toekomstige parnters”, aldus drie gerechtspsychiaters

Dimitri Delsael werd op zijn proces beschreven als bezitterig en jaloers man, zelfs met narcistische trekjes. Een college van drie gerechtspsychiaters waarschuwde dat “die man een gevaar voor eventueel toekomstige partners en zelfs ex-partners is”. Liefde maakt blind, zeker.

Familie van slachtoffer valt uit de lucht

Voor de familie van het slachtoffer is het huwelijk een complete verrassing. Ze wist van niets. “Enkele dagen na zijn veroordeling werden de uitnodigingen voor het trouwfeest al verstuurd. Waarom wil Delsael zo snel trouwen? Er steekt daar meer achter. Dat is een zoveelste slag in mijn gezicht en dat van de twee zussen van Laurie“, stelt Jean-Pierre Aelgoet uit Koksijde, de vader van het slachtoffer.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier