Familie Maes uit Wuustwezel is Belgisch kampioen Zandkastelen bouwen

31/07/16 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:06

Onder een kwakkelend zomerzonnetje vond zaterdag het Belgisch kampioenschap Zandkastelen bouwen plaats. Thema dit jaar: Rio. Maar liefst 78 teams van gemiddeld 6 deelnemers namen deel.

Familie Maes uit Wuustwezel is Belgisch kampioen Zandkastelen bouwen

Er rezen weer heel wat prachtige creaties uit de grond, verschillende stadiums versiert met de Olympische ringen, een Olympisch zwembad, Olympisch dorp, zelfs een zeilboot in actie verrezen uit het mulle zand.

De winnaars dit jaar kwamen uit Wuustwezel , de familie Maes komt ieder jaar naar Bredene naar hun caravan voor een aantal weken. Papa Tony, mama Dominique, Ninah (13) en Seppe (7) wilden de Olympische gedachte omzetten in de gedachte dat het tijd is om er aan te beginnen. Zij kozen voor 'een zwemmer in actie', mooi opgebouwd in positie van crawl -of armslag zwemmen afgewerkt met een zwembroek van heel wat schelpjes.

De jury van Belgisch Kampioenschap Zandkastelen heeft beslist en had volgende motivering klaar voor haar keuze. "Na rijp beraad besliste de jury om dit zandkasteel met de Olympische gedachte in actie aan te duiden als winnaar omdat het vooral de kinderen zijn die dit afgewerkt hebben tot in de puntjes."

Prijs voor Originaliteit

Er werd ook nog, net zoals andere jaren, een speciale prijs uitgereikt voor originaliteit en uitvoering. Dit jaar ging de prijs naar de familie van de Krak van 2014 Maarten Veys. Maarten en zijn vrouw Kelly hebben samen de kinderen Nell (7) en Isolde Veys (4) en de nichtjes Reesa (7) en Lilou Callebout (5) een zandkasteel gemaakt met 'afval' die werd gevonden op het strand.

Familie Maes uit Wuustwezel is Belgisch kampioen Zandkastelen bouwen

Er loopt al een tijdje een campagne in Bredene met de leuze: "op het strand hoort alleen maar zand'. Krak Maarten maakt er samen met zijn familie een punt van om regelmatig een stukje strand schoon te maken, vandaar het idee om iets te maken met afval. Dit was de jury niet ontgaan en bekroonde de 'Olympische medaille uit afval' als bijzonder.

(JC)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!