Familie en vrienden roepen op om kaartjes te sturen naar medaillewinnaar op Special Olympics

31/05/17 om 08:08 - Bijgewerkt om 08:05

Om zijn glansprestaties op de Special Olympics in Lommel extra in de verf te zetten, vragen vrienden en familie van Klaas Debruyne (23) uit Dudzele om massaal kaartjes met felicitaties naar de jongeman te sturen.

Familie en vrienden roepen op om kaartjes te sturen naar medaillewinnaar op Special Olympics

Klaas Debruyne won twee gouden medailles in het zwemmen. © MM

Special Olympics is een internationale beweging die olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Afgelopen weekend deden meer dan 3.400 atleten uit heel België een gooi naar een medaille in 19 disciplines. Eén van hen was Klaas Debruyne (23) uit Dudzele, die deelnam aan het zwemtoernooi. "Hij heeft het fantastisch gedaan. Klaas won twee gouden medailles. Op de 25 en 50 meter schoolslag tikte hij telkens als eerste aan. Hij was - net als wij - enorm fier op zijn prestatie", glundert mama Katia Goetgeluck. "Ik heb hem live bezig gezien en als moeder doet het toch wel iets om je zoon te zien winnen. Al wil ik wel benadrukken: iedere deelnemer mag zich een winnaar voelen."

Instelling

De twintiger leeft met het Peters Plussyndroom, waardoor hij een slecht zicht en een verstandelijke beperking heeft. Tijdens de week verblijft Klaas in een gespecialiseerde instelling in Loppem, waar hij alle nodige opvang en zorgen krijgt. Ieder weekend komt hij naar huis in Dudzele. "We hebben niks speciaals gepland om zijn overwinningen te vieren. Al zou Klaas het echt wel fijn vinden als hij kaartjes met felicitaties zou ontvangen. Dat zou zijn weekend helemaal goedmaken", glimlacht Katia. Wie Klaas een onvergetelijk weekend wil bezorgen, kan een kaartje sturen naar Krekenstraat 26, 8380 Dudzele.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!