Familie en vrienden nemen afscheid van Barbara Vanneste

Familie, vrienden en collega's woonden de begrafenisplechtigheid bij. © Stefaan Beel
Redactie KW

In de Sint-Michielskerk van Roeselare werd vrijdagmorgen afscheid genomen van Barbara Vanneste. Zij werd vorige week vermoord door haar partner Jan P.

Een driehonderdtal aanwezigen woonde vrijdagmorgen de begrafenisplechtigheid van Barbara Vanneste bij. De 37-jarige Roeselaarse werd vorige week om het leven gebracht door haar partner. Het werd een serene plechtigheid, zonder veel persoonlijke informatie omtrent het slachtoffer. “We zijn hier vandaag samen met heel veel vragen. Toen we het nieuws omtrent Barbara vernamen viel de wereld even stil. Soms loopt het leven helemaal anders zoals we het plannen”, aldus deken Renaat Desmedt. Familieleden van zowel Barbara als haar partner staarden naar de foto van de vrouw die nabij het altaar werd geplaatst. Ook heel wat medewerkers van Poco Loco, de firma waar Barbara Vanneste al vijftien jaar werkte, woonden de plechtigheid bij.

Een tekening die de twee kinderen maakten, prijkt op het overlijdensbericht.
Een tekening die de twee kinderen maakten, prijkt op het overlijdensbericht.© Stefaan Beel

Barbara Vanneste was mama van twee dochters, Zoé en Cloé. Een tekening die de twee kinderen van vijf en zever jaar oud maakten, prijkt op het overlijdensbericht. Zoé en Cloé begroetten net als de familieleden ook de aanwezigen na de misviering. Op het doodsprentje staan ook enkele woorden die Barbara beschrijven: Apart, sociaal, sterk, eigenwijs, uniek.

Passie voor muziek

Die uitvaartplechtigheid werd beëindigd met een emotionele brief van Nancy Vanneste, de zus van Barbara. “Je was een heel zorgzame mama. We zullen heel goed zorgen voor uw twee dochters.” De zus vertelde ook over de grote passie van Barbara voor muziek. “Telkens als er een mooi liedje op de radio was, zette je de radio luider.” Heel wat mensen kwamen geëmotioneerd de kerk buiten. “We mogen niet verbitterd geraken, maar moeten blijven vertrouwen dat alles zinvol is”, gaf Renaat Desmedt hen tijdens de viering nog mee.

De foto op het rouwprentje.
De foto op het rouwprentje.© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier