Familie en vrienden moedigden Ann-Sophie Duyck aan tijdens olympische tijdrit

Boven v.l.n.r. Ronny Cleenwerck, Geert Duyck, Jacques Vanhaverbeke, Maria Dereu, Trees Lietaert, Gilbert Kindt, Det Iserbyt en Vincent Duyck. Onder: Etienne Vanneste, Luk Lazeure, Ingrid Vanhaverbeke, Katelijn Delbarre, Martine D'Halluin, Norbert Vanwalleghem en Dirk Denys. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

De Izegemse Ann-Sophie Duyck klokte af op een 23ste plaats tijdens de olympische tijdrit bij de dames. Geen wereldprestatie, maar dat lieten familie en vrienden van Ann-Sophie niet aan hun hart komen.

Bij de ouders van Ann-Sophie Duyck – die nu in Hulste woont met haar partner Casper van der Meer – verzamelden een vijftiental vrienden, familieleden en buren om haar aan te moedigen tijdens de olympische tijdrit bij de dames. Op een kletsnat en uitgeregend parcours in Rio deed de 29-jarige wielrenster haar uiterste best, maar ze strandde uiteindelijk op een 23ste plaats.

“Toch zijn we apetrots”, zeggen mama Bet en papa Geert Duyck. “Ann-Sophie is pas sinds enkele jaren intensief met wielrennen bezig. Alleen al aan de Olympische Spelen kunnen deelnemen, is een grote eer. Dit nemen ze onze dochter nooit meer af.”

Zaterdag keert Ann-Sophie terug naar België. “We popelen om haar opnieuw in onze armen te sluiten”, zeggen ze. “We zullen elkaar heel veel te vertellen hebben.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier