Fakkeltocht ter nagedachtenis van Michael Vanassche

Christophe Vanderplancken organiseert de fakkeltocht. © NVH
Redactie KW

Op 30 januari 2016 vindt een fakkeltocht plaats om Michael Vanassche te herdenken, de student die begin dit jaar verdronk na een fuif in oc De Vonke. Initiatiefnemer is Christophe Vanderplancken.

“Ik heb de zoektocht naar Michael van begin tot einde meegemaakt”, zegt Christophe, die onlangs ook de succesvolle benefiet voor Joeri Verbeeck (de jongen die 600 meter werd meegesleurd door een vrachtwagen op de Ring in Kuurne, red.) organiseerde.

“Dat was een heel intense periode. Twee weken lang zochten we met man en macht naar Michael, in Heule, Gullegem, Kuurne, Moorsele… Ik nam deel aan de gecoördineerde acties maar ging ook buiten de gezamenlijke acties, samen met andere vrijwilligers, op zoek. Ik zocht heel vaak samen met mensen die ik eigenlijk niet kende. De samenhorigheid was groot, iedereen ging voor datzelfde doel, Michael gezond en wel terugvinden.”

Christophe speelde al een tijdje met het idee van de fakkeltocht. “Maar ik legde mijn voorstel eerst voor aan de ouders van Michael. Ik stuurde vader Thierry vorige week een berichtje via Facebook en kreeg groen licht.”

Van Heule naar Moorsele

De bedoeling is om op 30 januari volgend jaar, dan zal het dag op dag een jaar geleden zijn dat Michael overleed, een fakkeltocht te houden van Heule naar Moorsele. “De concrete planning ligt nog niet vast, de ideeën zijn er wel al”, zegt Christophe.

“We starten aan De Vonke waar iedereen een fakkel kan kopen en houden halt in Gullegem. Misschien kijken we voor een kraampje waar we warme chocomelk aanbieden. Eindigen doen we in Moorsele, op de plek waar we afscheid namen van Michael. We zijn nu op zoek naar iemand die een zaaltje ter beschikking heeft, want het is vooral de bedoeling om achteraf ook nog met elkaar te kunnen te kunnen praten, zodat iedereen nog eens zijn hart kan luchten.”

Child Focus

De opbrengst van de fakkeltocht wordt geschonken aan Child Focus, de organisatie die zich inzet in de zoektocht naar vermiste kinderen. “Volgens papa Thierry heeft de mama van Michael heel veel gehad aan de medewerkers van Child Focus. Het lijkt ons dan ook logisch dat we de opbrengst aan die organisatie schenken. Hoeveel mensen ik wil mobiliseren ? Ik hoop op een 500-tal deelnemers. Binnenkort vraag ik de vergunning aan om de fakkeltocht mogelijk te maken. Wellicht zal de tocht plaatsvinden onder begeleiding van de politie.”

(NVH)

Info : Wie een zaaltje ter beschikking heeft in Moorsele, mag Christophe op de hoogte brengen via 0473 36 07 59.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier