Extremisten zetten Ieperfest klem, festival schrapt homofobe Finse band

09/06/17 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:21

Hardcorefestival Ieperfest heeft besloten om het optreden van de metalband Impaled Nazarene op het festival te annuleren nadat er heisa ontstaan was over homofobe teksten van de Finse groep. "Als men dreigt met geweld, hoeft het voor ons ook niet meer", reageert medeorganisator Davy Bauwen.

Ieper Hardcore Fest, kortweg Ieperfest, lokt elk jaar duizenden hardcore-, punk- en metalliefhebbers naar Ieper. De voorbereidingen voor het festival dat plaatsvindt op 11, 12 en 13 augustus op een terrein langs de Poperingseweg zijn volop aan de gang, maar deze week ontstond er heel wat heisa over een Finse metalband die zou komen optreden. Hoewel de komst van Impaled Nazarene al bevestigd werd bij de aankondiging van de eerste 40 namen op 21 februari, kwam er nu heel wat protest tegen de groep. Daarbij werden meestal de teksten van het nummer 'Zero Tolerance', waarin Impaled Nazarene onder meer zegt dat HIV de verdiende straf is voor homo's en lesbiennes verkracht moeten worden. Zondag postte Z...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!