Extra sociale woningen én nieuw woonzorgcentrum in Noord-Brugge

Redactie KW

Schepen Franky Demon heeft een overeenkomst bereikt met het OCMW en de sociale huisvestingsmaatschappijen Vivendo en de Brugse Maatschappij voor Huisvesting over een intense samenwerking om 22 hectare grond in de Sint-Pietersmolenwijk in de volgende jaren te gaan ontwikkelen.

Het nieuwe woonzorgcentrum zal onder andere het rusthuis Minnewater en ook dit Sint-Clara vervangen. (Foto Woonzorgweb.be)

Het dossier van de Sint-Pietersmolenwijk sleept al 40 jaar aan, maar nu is er eindelijk een doorbraak. Deze gronden werden 40 jaar geleden aangekocht door de sociale huisvestingsmaatschappijen om daar sociale en bescheiden woningen op te realiseren. In het verleden werd al een stedenbouwkundige studie opgemaakt voor deze wijk en werd gestart met de opmaak van een RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan). Tijdens deze procedure bleek dat door gewijzigde wetgeving inzake onder andere de watertoets de stedenbouwkundige studie moest worden geactualiseerd.

Uit een waterstudie bleek dat bepaalde zones bouwvrij dienen te blijven. Bij het opmaken van het protocol werd rekening gehouden met de resultaten van deze waterstudie, want woonschepen Franky Demon en de voorzitters van de sociale huisvestingsmaatschappijen Dirk De fauw (Vivendo) en Pablo Annys (BMH) zijn van mening dat het principe van ‘droge voeten’ overal prioritair moet zijn.

Nieuw WZC ter vervanging van Sint-Clara en Minnewater

Langsheen de Blankenbergse Dijk zal het OCMW ook een nieuw Woonzorgcentrum kunnen bouwen van 240 plaatsen. Dit nieuwe woonzorgcentrum moet de verouderde Woonzorgcentra in de binnenstad, Sint-Clara en Minnewater, vervangen.

(SVK)