Extra politiebewaking rond hoofdkwartier Omega Pharma-Quick-Step in Wevelgem

Redactie KW

De politie patrouilleert extra in de buurt van het gebouw van Omega Pharma-Quick-Step in Wevelgem. De opgedreven bewaking komt er nadat verdachte personen rond het pand zijn opgemerkt.

Het hoofdkwartier van de profwielerploeg, dat gevestigd is op de industriezone in Wevelgem, is al met veiligheidscamera’s uitgerust. De toestellen bewijzen hun nut.

Foto’s

Manager Patrick Lefevere bevestigt dat de camera’s verdachte personen in de onmiddellijke omgeving van het gebouw registreerden. Het werd nog verdachter toen bleek dat er zelfs foto’s van het gebouw werden genomen.

“Dat klopt”, zegt perswoordvoerder, commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse van PZ Grensleie. “Het management van de wielerploeg bracht ons op de hoogte en vroeg om een extra oogje in het zeil te houden. Laat ons ook duidelijk stellen dat de wielerploeg geen bevoorrechte partner is die voortaan alle veiligheidsfaciliteiten krijgt. We volgen de procedure. We voeren enkel het aantal patrouilles op.”

Sociale media

Nog volgens commissaris Vannieuwenhuyse is het niet uitgesloten dat de verdachte belangstelling heeft te maken met het etaleren van het vele materieel op Facebook en andere sociale media. Dat gebeurde door een vaste medewerker van Omega Pharma-Quick-Step. De man was blijkbaar heel fier over het materiaal, waaronder dure koerfietsen, en het nieuwe wagenpark.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier