Extra agenten in uniform in Kortrijk, ook maatregelen in Oostende en Roeselare

Redactie KW

In Kortrijk en Oostende komen er weinig extra maatregelen, omdat er al een verscherpte veiligheid is.

“Om het veiligheidsgevoel bij de bezoekers te verhogen, komen er wel extra agenten in uniform. Vooralsnog werd in burger gepatrouilleerd”, zegt persverantwoordelijke Seel Seynhaeve van stad Kortrijk.

In Kortrijk worden grote maatregelen genomen omdat er al verscherpte veiligheid is door terreurniveau 3. Er zal wel meer zichtbaar gepatrouilleerd worden om het veiligheidsgevoel te verhogen en op de zwakke plekken van de kerstmarkt komt er extra controle. De Markt is wel grotendeels ingebed tussen de gebouwen, maar op kritieke punten komt extra toezicht.

Kortrijk zal ook de feiten van Berlijn herdenken. Er was sowieso een stiltemoment voor de slachtoffers in het Syrische Aleppo, dus daar zal er ook stilgestaan worden bij de slachtoffers van maandagavond. Van 18 tot 18.30 uur vindt de wake plaats op de Grote Markt. De kerstverlichting zal er worden gedoofd. Witte lakens zullen over de Markt gespreid worden.

In Oostende zal de omgeving van de evenementen opnieuw geëvalueerd worden en waar nodig komen er extra afsluitingen. Winterijs is een indoorevenement, waardoor er automatisch al meer bescherming is voor de bezoekers.

In Roeselare komt er een verscherpte aanwezigheid van politie op plaatsen waar veel mensen samenkomen en worden er aan de kerstmarkt fysieke barrières geplaatst.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier