Expositie brengt carnavalvierdaagse van Blankenberge in beeld

In Blankenberge kan je naar de tentoonstelling 'Carnaval Fotogeniek'. © JW
Redactie KW

De tentoonstelling ‘Carnaval Fotogeniek’ ging officieel van start in De Meridiaan, de whitebox van Cultuurcentrum Casino in Blankenberge.

Nog tot 22 april kan je een selectie van vijftig carnavalsfoto’s van zowel amateur- als beroepsfotografen bewonderen. Voor het vijfde jaar op rij konden toeschouwers van de carnavalsvierdaagse foto’s insturen die enerzijds het stadsarchief rijker maken en anderzijds het grote publiek mogen zien om zo ook mee te dingen voor een van de prijzen.

Samen bracht de wedstrijd 98 foto’s op van 34 verschillende fotografen. Elke fotograaf mocht maximum drie foto’s insturen. Opvallend: slechts 16 van de deelnemende fotografen komt uit de badstad zelf. De meerderheid komt dus van buiten de stadsgrenzen, met name Varsenare, Oostkamp, Jabbeke, Brussel, Zulte, Willebroek, Heffen bij Mechelen, Oostende, Wevelgem, Oedelem, De Haan, Edegem en Overmere.

Niet alleen de locatie is nieuw. Door de grootte van de ruimte is er nu ook plaats voor mannequins in carnavalsoutfits, oorkondes, affiches, bierpotten en jaarorden uit het verleden. Ook de film van de Koninklijke Cineclub Blankenberge wordt er afgespeeld.

De vijfkoppige jury bestaat uit ervaren mensen in de fotografie en het carnavalswezen, met name Astrid Dumolyn, Maria De Leyn, Rika Vandenbroucke, Enzo Farina en Stijn Brands. Er is ook een publieksprijs. Daarvoor kunnen bezoekers ter plaatse stemmen op hun favoriete foto. De tentoonstelling is gratis en is geopend van woensdag tot en met woensdag, telkens van 14 tot 17 uur. Op Erfgoeddag, zondag 22 april, vindt de slotdag van de expo plaats.

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier