Exclusieve oldtimer keert na 64 jaar terug naar Jabbeke

20/05/17 om 12:50 - Bijgewerkt om 14:50

Zaterdag was de Triumph TR2 even terug in Jabbeke. Ken Richardson brak met die wagen in 1953 in Jabbeke het snelheidsrecord van 124,889 mph (199,82 km/u).

Exclusieve oldtimer keert na 64 jaar terug naar Jabbeke

De TR2, die in 1953 een wereldsnelheidsrecord voor een productiewagen met een 2 litermotor vestigde, werd met open armen ontvangen. Jabbeke was in het naoorlogse Groot-Brittanië erg populair. Het ontbrak in de UK aan geschikte locaties om nieuwe modellen te testen en dus kwamen de Britten naar Jabbeke. In het begin van de jaren vijftig werd er een nieuwe autosnelweg aangelegd in Jabbeke (de huidige N377) en door het vlakke wegdek was dat de ideale uitvalsbasis voor snelheidstesten. Niet alleen Triumph, maar ook Jaguar en Sunbeam maakten dankbaar gebruik van de locatie. De wagen werd na 43 jaar in onderdelen terug gevonden en volledig heropgebouwd en gerestaureerd met het resultaat dat in Jabbeke te bewonderen was.

(JVM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!