Ex-wielrenners een maatje te sterk voor hun jongere collega’s in wedstrijdje voetbal voor goede doel

Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij werd door ex-wielrenner Nico Mattan, op de terreinen van OMS Ingelmunster, een voetbalwedstrijd georganiseerd voor het goede doel tussen ex-renners en hun jongere nog actieve collega’s.

De opbrengst van het treffen zou ten goede komen van het dienstverleningscentrum de Branding, een organisatie dat mensen met een beperking ondersteunt. Gezien enkele bekende namen het spelletje zouden kleuren kwamen er nogal wat nieuwsgierigen naar de voetbalakker afgezakt. Na twee keer een half uur voetballen leken de veteranen over meer energie te beschikken dan hun jongere collega’s. Ze wonnen verdiend met 1-2.

Amusement

Zo’n 120 bezoekers waren getuige van een pot voetbal die er eigenlijk geen was. Eigenlijk werd er heel veel lol getapt en iedereen amuseerde zich kostelijk. Vooral de oude garde genoot heel veel belangstelling. Zo was organisator Nico Mattan erin geslaagd enkele wielermonumenten naar Ingelmunster te halen zoals Fausto Farrazijn, Nico Eeckhout, Marc Maertens, Jo Planckaert en Leif Hoste.

Groot was echter de teleurstelling wat betreft de afwezigheid van de aangekondigde renners en huidige vedetten de Ingelmunsterse renners Yves Lampaert en Gianni Meersman. Bij organisator Nico Mattan in formeerden we naar het waarom van hun afwezigheid. “Meersman Liet weten dat hij op stage moest met zijn nieuwe Franse ploeg in Bretagne. Bij Yves Lampaert vrezen we dat hij van de ploeg geen toelating kreeg om aan een dergelijke risicovolle onderneming deel te nemen.”

Overwicht

Wat de match zelf betreft waren het vooral de jonge renners die in het eerste half uur overwicht hadden maar dat gaven ze in het tweede half uur uit handen wat hen dan ook de overwinning kostte. Alexander Maes bracht het jonge team op voorsprong. Kort daarop volgde de gelijkmaker 1-1 van Guy Duhamel, ex-voetballer van o.a. Oostende. De 1-2 werd in het laatste kwartier gescoord door Glenn Dekeyser. De wielerveteranen hadden de overwinning binnen en daar werd een Kwaremont op gedronken toen Nico Mattan meteen een kratje bier op het plein neerpootte. Na afloop wist Peter Farrazijn nog te vertellen dat het bijzonder leuk was maar dat hij morgen zeker zo stijf zal zijn als een plank. Zico Waeytens, de uitblinker bij de jonge renners, vond het initiatief heel waardevol maar gaf toch ruiterlijk toe dat voetballen hem niet zo best ligt en dat het echt jammer was dat hij niet scoorde.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier