Ex-Rode Duivel na 20 jaar opnieuw in Menen

Gordan Vidovic, ex-Rode Duivel, maakte tijdens zijn passage door Menen tijd voor een selfie voor een café op de Grote Markt. © MPM
Redactie KW

Ex-Rode Duivel Gordan Vidovic (48) was zaterdag nog eens in Menen. De verdediger kwam in 1996 in de Hyacintstraat op de bloemenwijk wonen en stopte 20 jaar later eerder toevallig in de grensstad om iets te eten op de Grote Markt. “Ik had helaas geen tijd om de bloemenwijk te bezoeken, dat is voor later. Ik kan me inbeelden dat er ondertussen veel veranderd is. Ik woonde graag in Menen”, reageerde Vido.

Toen hij hier woonde destijds kende hij zijn grootste sportieve successen bij Excelsior Moeskroen. Als verdediger was hij de poulain van coach Georges Leekens die geregeld zijn goaltje meepikte voor ‘Les Hurlus’. Misschien ook logisch want hij was een voormalige aanvaller die bij Kapellen nog topschutter werd in derde klasse. Begin november 1996 scoorde hij tegen Club Brugge de enige treffer van de partij via vrijschop voor zijn ploeg die nochtans met een man minder moest spelen na rood voor Nikolic. Na de winterstop van dat seizoen werd Georges Leekens trainer van de Rode Duivel waardoor revelatie Moeskroen de titel op een haar miste. Vidovic liet zich naturaliseren en natuurlijk zou Georges Leekens ook een plaats hebben voor de ex-Bosniër en ex-Menenaar. Vidovic -die Menen ondertussen verlaten had- speelde het WK in Frankrijk in 1998 en toonde zich één van de betere Belgen.

Gordan Vidovic verdween na heel wat blessureleed van het voetbaltoneel maar is wel nog actief als spelersmakelaar. Hij woont tegenwoordig in Deinze.

Voor hij Menen verliet, maakte hij nog tijd voor een selfie op de Grote Markt van Menen.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier