Ex-penningmeester Okra Ieper veroordeeld voor verkrachting Okra-lid

Redactie KW

De voormalige penningmeester van seniorenvereniging Okra Ieper Centrum is donderdag op de correctionele rechtbank van Ieper veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden, waarvan 18 met uitstel. Hij zou een Okra-lid hebben verkracht en zijn poetsvrouw hebben aangerand. De zeventiger zetelde vroeger ook in de OCMW-raad van Ieper.

Toen R.M. (72) penningmeester was bij Okra Ieper Centrum, zou hij een lid van de vereniging hebben verkracht. De 61-jarige vrouw diende klacht in, met steun van de vzw. De vrouw leerde R.M. kennen bij Okra. “Zij was eenzaam en blij met het sociaal contact. Hij won haar vertrouwen. Daarna isoleerde hij haar van de groep”, zei advocate Christine Onraet.

Meester Herman Baron, die R.M. vertegenwoordigt, ontkende beide aantijgingen. Volgens het parket zou de zeventiger namelijk ook zijn poetsvrouw van 23 hebben aangerand. R.M. legde een negatieve leugendetectortest af. Volgens de burgerlijke partij volstaat de verklaring en de detaillistische beschrijving van M.’s slaapkamer door het slachtoffer echter als bewijs van de feiten.

R.M. is ondertussen niet meer actief binnen Okra. Hij krijgt een celstraf van 30 maanden, deels met uitstel. De man wordt vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Aan de burgerlijke partijen moet hij 1.250 euro schadevergoeding betalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier