Ex-motorbendelid uit Tielt schiet zijn vrouw per ongeluk neer

Redactie KW

Een gewezen ild van een motorbende uit Tielt staat in de Brugse rechtbank terecht omdat hij zijn vrouw per ongeluk neerschoot met een luchtdrukgeweer. De vrouw verkeerde even in levensgevaar.

Op 19 oktober 2013 leefde de Tieltenaar zich in zijn tuin uit met een zwaar luchtdrukgeweer. Hij vuurde naar een schietschijf, die zich op 20 meter afstand bevond. Na elk salvo ging zijn vrouw de doorzeefde schietschijf vervangen door een nieuwe. Tijdens het afstellen van het vizier liep het echter mis. Het wapen ging per ongeluk af en een kogel doorboorde de lever van zijn vrouw, die net een nieuwe schietschijf aan het plaatsen was. De vrouw werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde even in levensgevaar. Uiteindelijk hield ze aan het incident enkel een klein litteken over.

“Mijn cliënt begrijpt het nog altijd niet”

Dinsdag moest haar man zich in de Brugse rechtbank verantwoorden voor onopzettelijke slagen en verwondingen. “Mijn cliënt snapt nog altijd niet hoe het wapen zomaar kon afgaan”, zegt advocaat Rino Mariman. “De trekker stond weliswaar heel gevoelig afgesteld, maar hij was er niet aangekomen.”

De man was vroeger lid van een motorbende en heeft een flink gevuld strafregister. “Maar hij heeft het bendeleven jarenlang geleden afgezworen. Hij hoopt dan ook echt dat zijn verleden geen invloed zal hebben op dit proces. Hij heeft trouwens al zijn wapens weggedaan en we hopen dat een geldboete kan volstaan”, aldus nog Rino Mariman.

De rechter doet uitspraak op 19 mei.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier