Ex-judoka Gella Vandecaveye gaat mee op koninklijke missie naar Japan

03/10/16 om 08:36 - Bijgewerkt om 08:34

Ex-judoka Gella Vandecaveye is uitgenodigd om deel te nemen aan de Koninklijke Missie naar Japan.

Ex-judoka Gella Vandecaveye gaat mee op koninklijke missie naar Japan

© BELGA

Als ex-topsporter, nu omgeschoold tot zelfstandig onderneemster in de PR en sport consulting, vertrekt ze op 8 oktober en zal er speechen op een congres over 'Olympic Legacy'. "Het is iets om trots op te zijn, in het gezelschap van het koningspaar, belangrijke ministers en Belgische topondernemers", zegt ze. "Mijn relatie met het koningshuis is optimaal, gezien mijn veelvuldige contacten met het koningspaar tijdens mijn judocarrière."

"Op uitnodiging van Flanders Investment and Trade (FIT) en via UGent kwamen ze bij mij terecht en de link lijkt me vanzelfsprekend. Japan is het mekka van het judo. In 2020 worden de volgende Olympische Spelen in Tokio georganiseerd, 100 jaar na Antwerpen 1920", gaat Gella Vandecaveye verder. Ook dit jubileum zal feestelijk herdacht worden met allerhande activiteiten waarbij de ex-judoka een belangrijke PR rol zal vervullen in samenwerking met stad Antwerpen.

Naast het congres waar de ex-judoka moet spreken, zal ze als Grootofficier in de Leopoldsorde ook een privé-audiëntie met het koningspaar hebben, deelnemen aan het koninklijk galadiner, en heeft ze een welkomstdrink met de Belgische economische en academische delegatie.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!