Ex-diaken uit Wevelgem verschijnt dinsdag voor Kamer van Inbeschuldigingstelling

10/11/16 om 20:29 - Bijgewerkt om 20:27

De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent buigt zich dinsdag over de zaak van Ivo P., de Wevelgemse ex-diaken die verdacht wordt van meervoudige moord. Het parket vraagt de doorverwijzing naar assisen. De KI moet beslissen of die uitzondering wordt toegestaan.

Ex-diaken uit Wevelgem verschijnt dinsdag voor Kamer van Inbeschuldigingstelling

Ivo P. (60) zit sinds mei 2014 in de cel op verdenking van meervoudige moord. Hij zou tussen 1980 en 2011 meerdere terminale patiënten om het leven hebben gebracht. In die periode was hij verpleger en later pastoraal medewerker in het voormalige Heilig Hartziekenhuis in Menen. De diaken handelde naar eigen zeggen uit medelijden. Hij wilde de patiënten niet langer laten lijden. Hij wordt verdacht van minstens tien moorden.

Na de hervorming bij justitie worden moordzaken standaard behandeld door de correctionele rechtbank. Per uitzondering kan een zaak alsnog voor assisen komen. De Kortrijkse afdeling van het parket West-Vlaanderen vroeg in de zaak van Ivo P. een uitzondering. De raadkamer volgde dat verzoek, maar de KI neemt de eindbeslissing.

(Belga)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: