Ex-diaken uit Wevelgem verschijnt dinsdag voor Kamer van Inbeschuldigingstelling

Redactie KW

De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent buigt zich dinsdag over de zaak van Ivo P., de Wevelgemse ex-diaken die verdacht wordt van meervoudige moord. Het parket vraagt de doorverwijzing naar assisen. De KI moet beslissen of die uitzondering wordt toegestaan.

Ivo P. (60) zit sinds mei 2014 in de cel op verdenking van meervoudige moord. Hij zou tussen 1980 en 2011 meerdere terminale patiënten om het leven hebben gebracht. In die periode was hij verpleger en later pastoraal medewerker in het voormalige Heilig Hartziekenhuis in Menen. De diaken handelde naar eigen zeggen uit medelijden. Hij wilde de patiënten niet langer laten lijden. Hij wordt verdacht van minstens tien moorden.

Na de hervorming bij justitie worden moordzaken standaard behandeld door de correctionele rechtbank. Per uitzondering kan een zaak alsnog voor assisen komen. De Kortrijkse afdeling van het parket West-Vlaanderen vroeg in de zaak van Ivo P. een uitzondering. De raadkamer volgde dat verzoek, maar de KI neemt de eindbeslissing.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier